Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج - مشکل تعویض ساختمان تنها سینمای حوزه هنری البرز تبدیل به سناریو غم‌انگیزی شده که قصه تلخ قربانی شدن زیرساخت‌های فرهنگی را روایت می‌کند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: بسیاری متفق‌القول از سالن‌های سینما به‌عنوان کانون‌های فرهنگی یاد می‌کنند که وجودشان در هر شهری لازم است سرنوشت نامعلوم تنها سینمای حوزه هنری استان که سال‌ها است در مظلومیت به سر می‌برد و هر از چند گاهی اخباری مبنی بر تخریب یا واگذاری‌اش شنیده می‌شود باعث شد تا در گفتگویی با رئیس حوزه هنری استان ضرورت تعیین تکلیفش مورد تأکید قرار بگیرد و نقش فرهنگی پرده جادویی این رسانه تکرار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیل آجرلو در خصوص آخرین وضعیت این سینما اظهار کرد: در پی انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با شهرداری کرج هستیم که طبق این تفاهم‌نامه سینما به شهرداری واگذار شود و درازای ساختمان فعلی زمین مناسبی در اختیار حوزه هنری قرار گیرد که سینمای جدید حوزه احداث شود.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه سینمای جدید به شکل پردیس سینمایی احداث خواهد شد، گفت: تفاهم‌های اولیه انجام و زمین موردنظر شناسایی‌شده است در مرحله‌ای قرار داریم که اگر تفاهم‌ها اجرایی شود کار ساخت سینمای جدید را آغاز کنیم.

وجود پردیس سینمایی حق البرزنشینان است

وی بابیان اینکه ساخت و تجهیز پردیس سینمایی در کرج چهار سالی به طول خواهد انجامید، گفت: در طول مدت ساخت پردیس سینمایی برای اینکه شهر خالی از سینما نباشد مکان دیگری برای اکران فیلم‌ها در نظر گرفته می‌شود.

رئیس حوزه هنری استان البرز با تأکید بر اینکه اگر مباحث سینما هجرت به‌صورت احتمالی ارائه می‌شود به دلیل پیچیده بودن معادلات شهری در استان و به‌ویژه کرج است، گفت: حوزه هنری سال‌ها است در حال تلاش برای حل این مشکل است اما به دلیل تغییرات مدیران این طرح تاکنون روی زمین‌مانده است.

وی با اشاره به اینکه آنچه حوزه هنری برای احیای سینما باید انجام می‌داده انجام‌شده است، گفت: شهرداری مدعی شد که سینما هجرت در طرح واقع‌شده و باید واگذار شود در خصوص تفاهم‌نامه برای واگذاری زمین باید کارشناس سه نفره برای قیمت‌گذاری تصمیم‌گیری کند همه این مسائل از سوی حوزه هنری پذیرفته شد این در حالی است که هنوز این مشکل پابرجاست.

آجرلو با تأکید بر اینکه مردم استان البرز و کلان‌شهر کرج باید از یک مجموعه پردیس سینمایی بهره‌مند باشند و این مهم حق آن‌ها است، گفت: برای حل این مشکل نیازمند همت از سوی شهرداری کرج هستیم.

توقع ما از شهرداری برای حل مشکل سینما هجرت تأمین زمین است ولی متأسفانه در همین حد همکاری نیز گویا سخت به نظر می‌رسدرئیس حوزه هنری استان البرز ضمن گله‌مندی از شهرداری کرج، گفت: برای حل مشکل سینما هجرت از سوی شهرداری کرج شاهد همراهی نیستیم.

وی با تأکید بر اینکه اهالی فرهنگ و هنر رسانه باید در این زمینه مطالبه گری بیشتری از شهرداری داشته باشند، گفت: در همه جای کشور بخش جدی از هزینه ساخت پردیس سینمایی به عهده شهرداری‌ها است این در حالی است که حوزه هنری استان البرز برای احداث پردیس سینمایی طالب پول نیست و توانایی تأمین اعتبار لازم از خارج استان را برای این پروژه دارد.

آجرلو با تأکید دوباره بر اینکه حوزه هنری توانایی تأمین اعتبارات لازم برای ساخت و تجهیز پردیس سینمایی را دارد، گفت: شهرداری و دیگر نهادهای متولی باید زمین موردنیاز را در اختیار حوزه قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه حوزه هنری با همه درخواست‌های شهرداری موافقت کرده و آماده واگذاری سینما هجرت به شهرداری است، گفت: توقع ما از شهرداری تأمین زمین است ولی متأسفانه در همین حد همکاری نیز گویا سخت به نظر می‌رسد.

به گفته رئیس حوزه هنری استان البرز زمین‌هایی که برای ساخت پردیس سینمایی معرفی می‌شود یا شرایط لازم برای ساخت را ندارد یا برای زمین موردنظر قیمت بالایی در نظر می‌گیرند که همین مشکلات روند اجرای کار را با مشکلات بیشتری مواجه می‌کند.

شاید نگاه برخی از مسئولان شهری و استانی به مسائل فرهنگی هنوز جدی نشده است شاید بیشتر ترجیح می‌دهند پل و زیرگذر بسازند تا سینما و پلاتوی نمایشآجرلو دلیل این قبیل مشکلات را تشریح کرد و گفت: شاید نگاه برخی از مسئولان شهری و استانی به مسائل فرهنگی هنوز جدی نشده است شاید بیشتر ترجیح می‌دهند پل و زیرگذر بسازند تا سینما و پلاتوی نمایش.

وی تأکید کرد: مسئولان شهری شاید ترجیح می‌دهند به سراغ پروژه زیرگذر سازی بروند تا اینکه یک پردیس سینمایی ساخته شود و شهروندان بتوانند تعطیلات آخر هفته را به تماشایی فیلم بنشینند.

رئیس حوزه هنری استان البرز با اشاره به اینکه سینما هنوز واگذار یا تعطیل نشده است، گفت: تا زمانی که این مسئله تعیین تکلیف نشود چراغ سینما هجرت روشن خواهد ماند.

آجرلو به همکاری شهرداری برای ساخت پردیس سینمایی اشاره کرد و گفت: شهرداری تاکنون در برخی زمینه‌ها همکاری داشته است ولی توقع می‌رود که همکاری در این زمینه بیشتر باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، ضعف زیرساخت‌های حوزه فرهنگ و هنر در البرز بر کسی پوشیده نیست کمبود پلاتوهای نمایش و سالن‌های سینما دغدغه همه اهالی هنر و فرهنگ البرزی است، روایت تلخ کمبود امکانات فرهنگی و هنری متناسب با جمعیت البرز واقعیتی است که متولیان همیشه و در همه محافل مختلف از آن سخن به میان می‌آورند، ولی گویا داستان سینما هجرت تنها سینمای حوزه هنری از ساختمان فرسوده فعلی تا عدم وجود ساختمان جدید سناریویی است که مسئولان البرزی برای پایانش هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۶۵۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند

عصر ایران - امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت در رویدادی کم نظیر، بزرگان فرهنگ و ادب و هنر در موزه سینما گردهم آمدند و به تماشای فیلم سینمایی "مست عشق" آخرین فیلم حسن فتحی که بر اساس برداشتی آزاد از حکایت شمس و مولانا ساخته شده است، نشستند.

شاید به جرات بتوان گفت که جمع کردن چنین بزرگانی در کنار هم، تنها در سایه اسامی بزرگی چون شمس و مولانا امکان پذیر بود که با همت سازندگان فیلم سینمایی مست عشق و "بنیاد شمس و مولانا" این امر محقق شد.

بزرگانی از دکتر محمدعلی موحد مولوی شناس و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب کشور، دکتر کریم زمانی و دکتر جلال‌الدین کزازی و دکتر ژاله آموزگار از ادیبان و مولوی‌پژوهان برجسته، پروفسور ارفعی زبانشناس و متخصص زبان‌های باستانی کشورمان که ترجمه منشور کوروش از خدمات ارزنده ایشان به تاریخ و فرهنگ کشورمان به شمار می‌آید تا استاد لوریس چکناواریان و استاد خدایی از بزرگان موسیقی کشور، استاد کریم زمانی، استاد محمد حیدری، استاد عین‌الدین صادق‌زاده و استاد سبزه که همگی از اساتید بنام خطاطی و خوشنویسی کشور هستند، دکتر موسی غنی ‌نژاد استاد برجسته اقتصاد و دکتر عبدالمحمود رضوانی مترجم و زبانشناس بزرگ کشورمان که ترجمه گلستان سعدی به انگلیسی از شاهکارهای ایشان است، دکتر سید احمد محیط طباطبایی، دکتر یونس شکرخواه، دکتر نمکدوست و دکتر فرید قاسمی که همگی از اساتید نامدار حوزه ارتباطات به شمار می‌روند، در برنامه صبح امروز در سالن سینماتوگراف موزه سینما به تماشای "مست عشق" نشستند. 

این مراسم که از ساعت ۱۰ صبح و با حضور حسن فتحی کارگردان و فرهاد توحیدی نویسنده فیلمنامه فیلم سینمایی مست عشق آغاز شد، با تماشای فیلم ادامه یافت و پس از آن این اساتید در کنار یکدیگر و در محفلی دوستانه به بحث گفتگو درباره فیلم و محتوای آن پرداختند. 

ابتکار گروه تولید فیلم سینمایی مست عشق در برنامه‌ریزی این رویداد که به نوعی با هدف ایجاد همگرایی میان جامعه نخبگانی و مخاطبان سینمایی شکل گرفته بود، در پایان مراسم و پس از اتمام فیلم بازخوردهای بسیار مثبتی را به همراه داشت.

حضور ستارگانی چون دکتر محمد‌علی موحد در کنار لوریس چکناواریان پیام آور این واقعیت جذاب بود، که پاسداران و نگاهبانان تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم، همچنان برای حمایت از آثار فاخری که مبلغ و نماینده‌ی چهره‌ی زیبای «ادبیات پارسی و عرفان ایرانی» در پیش چشم مردم جهان است، در کنار هنرمندان متعهد کشورمان ایستاده‌اند تا همچون همیشه، سالن‌های سینما محلی برای گرد آمدن فرهیختگان و تعالی فرهنگ باشد.

هرچند بازخورد شگفت انگیز این چهره‌های دانشمند و نکته سنج، مسئولیت دست‌اندرکاران و خالقان اثر را در آینده سنگین تر می کند اما در عین حال، تعاریف زیبایی که این ستارگان درخشان آسمان فرهنگ و ادب کشور از فیلم و محتوای آن داشتند و رضایتمندی‌شان از نحوه پرداختن به ظرایف رابطه شمس و مولانا برای عوامل سازنده فیلم بسیار جالب توجه و امیدوار کننده بود.

امروز مجمع ستارگان با زبانی که مخصوص خودشان است گفتند: اگر خوب بسازید، خوب ببینید و به داشته‌های این مرز بوم آگاه و مؤمن باشید، در کنار شما هستیم.
این علاقمندی از تشویق‌های پایان فیلم تا احساسات برانگیخته تعدادی از مخاطبان که بویژه لحظات انتهایی فیلم را با چشمانی اشکبار دنبال می‌کردند تا سخنانی که پس از اتمام فیلم و بیرون از سالن نمایش عنوان می‌کردند، همگی نشان از آن داشت که فیلم توانسته است در رسیدن به بخش قابل توجهی از اهداف خود که همانا بازنمایی برگی از تاریخ زرین فرهنگ و ادبیات کشورمان حول دو شخصیت برجسته آن یعنی شمس و مولانا است، موفق عمل نماید.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هستی تا سرمستی؛ به بهانه فیلم «مست عشق» «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران

دیگر خبرها

  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • (تصاویر) بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران، مهمان «مست عشق»!
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی / فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد